[ Mikä on EM mikrobi ] [ EMa tuotteet ] [ Testitulokset ] [ Yhteystiedot ]

Mikä on EM mikrobi

EM mikrobi eli Effective Microorganism on Teruo Higa:n kehittämä mikrobiseos, jolla saadaan orgaaninen biomassa maatumaan hapettomassa olosuhteessa kasvien käyttöön. Mikrobivalmisteen käyttö pelloilla lisää kasvien kasvua (edellyttää edelleen lantaa sekä kalkituksen). Mikrobit pystyvät ottamaan ilmasta typpeä maaperään kasveille (apilan kasvattaminen joka toinen vuosi ei ole enää tarpeellista). Mikrobit ovat luonnon tuotteita ja sopii luomutuotantoon. EMa levitetään peltoon ruiskulla syksyllä heti puinnin jälkeen ja keväällä kaksi viikkoa ennen kylvöä sekä tarvittaessa kesken kasvukauden.

Mikrobivalmisteen käyttö ei estä apulannan käyttöä eikä kasvinsuojeluaineiden käyttöä, mutta käytön tarve on vähäisempi tai tarvetta ei ole. Mikrobin avulla voidaan helpottaa luomu tuotantoon siirtymistä.

EM mikrobia voidaan käyttää eläinten kuivikkeissa estämään tautien leviämistä sekä poistamaan hajuhaittoja. Se tarkoittaa, että eläinlääkärin tarve on vähäisempi eikä lääkkeitä tarvitse välttämättä käyttää. Hajujen kodalla mikrobi sitoo ammoniakin, jolloin kaikki ravinteet kulkeutuvat pellolle ja elänten kasvatusrakennus pysyy raikkaana. Eläinten ruokaan voi sekoittaa pieniä määriä laimennettua EMa:ta, jolloin mikrobit siirtyvät eläimen suolistoon lisäten eläinten hyvinvointia.

EMa:ta voi laittaa elänten haavoihin, jolloin ne paranevat nopeammin eikä tule tulehdusta. EMa:lla voidaan ehkäistä ja parantaa hevosten kavio mätää.

EM mikrobi laitetaan jo talvella lietelantaan tai lantalaan pitämään hajut ja ravinteet mukana. Keväällä lanta on valmista ravinnetta kasvien käytettäväksi pellolla. Eikä naapurit valita lannan hajua.

EM Mikrobilla pysytään puhdistamaan vettä. Järvissä ja lammissa sekä kalan viljelylaitoksilla vesi pysyy kirkkaana ja ravinteet painuvat pohjaan lähes huomaamattomaksi kerrokseksi. Mikrobiliuos vähentää sinilevän kasvua vesistössä.

Puutarhoilla mikrobilla muutetaan mullaksi kompostoitava biomassa. Omenapuissa ja maaperässä kasvava muumiotauti vähenee EMa mikrobiliuoksella. EMa:sta voidaan valmistaa orgaanista aineetta käyttämällä Bokashia, joka on tehokas kasvimaan kasvupohja. Bokashi laitetaan kasvimaan mullan alle mihin istutetaan siemenet tai kasvit.

EMa on hetikäyttövalmista. Ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan enemmän (Kari Sipilä, 0400 722 123 tai kakex@mbnet.fi). Y-Tunnus 2381225-5

Lisää tietoa internetissä :

Wikipedia EN Teruo Higa
EM APNAN Manual suomeksi
EM Käsikirja suomeksi

APNAN Manual

Videoita

EM yleisvideo
EM maatalouskäytössä
EM jätevedenpuhdistuksessa

[ Mikä on EM mikrobi ] [ EMa tuotteet ] [ Testitulokset ] [ Yhteystiedot ]